Адвокат Менко Менков намекна, че обвиняемият може да получи най-тежкото

...
 Адвокат Менко Менков намекна, че обвиняемият може да получи най-тежкото
Коментари Харесай

Може ли Кристиян Николов да получи доживотен затвор заради смъртта на Милен Цветков

 Адвокат Менко Менков загатна, че обвиненият може да получи най-тежкото наказване, в случай че се одобри тезата за предумисъл в действието

Обвиняемият за гибелта на Милен Цветков може да получи присъда от 15 до 20 години или пожизнен затвор, в случай че съдът одобри тезата ни за предумисъл в закононарушението. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия юристът на околните на починалия журналист- Менко Менков.

До месец Апелативният съд би трябвало да се произнесе по присъдата против Кристиян Николов за злополуката, при която почина Милен Цветков, разясни водещият Виктор Николаев.

„ Категорично ще се стигне до трета инстанция, тъй като главният спор по това наказателно произвеждане е формата на виновността, която държавното обвиняване и ние като частни обвинители с сътрудниците поддържаме пред съда. До сегашния миг нашата теза (б.а. за закононарушение с умисъл) не е призната от правосъдните инстанции, макар високото наказване, което бе наложено на подсъдимия – 9 години отнемане от независимост “, съобщи Менков.

След като водещият посочи, че Кристиян Николов и досега отхвърля да е употребявал опиати, а приказва за някакъв чай и паста за усмиряване, той посочи, че лъжите на обвиненият са изрично опровергани.

„ Събрани са доказателства за тези негови изказвания и тази теза е изцяло лишена от всевъзможен смисъл. Опровергана е от всички доказателства по делото. Те сочат, че е използвал няколко типа наркотични субстанции. Някои от тях не може да бъде признат посредством чай, посредством миене на зъби. Те се всмукват от организма по напълно различен метод – посредством така наречен шмъркане. Чрез алвеолите на белия дроб кокаинът минава в кръвта “, изясни юристът. 

„ Ако вие пиете от това наркотично вещество, както той твърди, че може някой да му е поставил без да знае, не може да бъде всмукан от организма и няма по какъв начин да бъде открит в кръвта му. Това значи, че това, което твърди, не е правилно “, добави той.

„ Огромният размер на плануваните санкции не препятства водачите да ръководят колите си след приложимост на алкохол и опиати. От римското право е прочут правилото, че силата на наказването е в неговата наложителност, а не в неговия размер. Има по-дребни нарушавания, които не се регистрират от системата и съществува механизъм, при който не се отразяват по никакъв метод. Говоря за корупционните практики, които разрешават на водачите, които редовно използват алкохол и наркотични субстанции, да не разрешават наказване. По този метод се основава чувството за безотговорност “, разяснява Менков.

Той напомни, че Николов се е движил със скорост два пъти над позволената и с приложимост на няколко типа наркотични субстанции в организма. „ Доказано е, че няма никаква реакция от страна на Николов. Той не се е опитал нито да спре, нито да понижи скоростта, нито да извърши някаква избавителна маневра, с цел да се опита да предотврати удара “, сподели още юристът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР